Doprava přes zásilkovnu od 799 Kč zdarma!

Jesmonite

Překvapte se s Jesmonite

Tento rok jsme se rozhodli překvapit naše zákazníky něčím opravdu výjimečným. Do naší nabídky jsme zařadili ručně vyráběné doplňky z materiálu, o kterém jste možná ještě neslyšeli - Jesmonite. S nadšením a péčí vytváříme kelímky a nádoby na svíčky, které rozzáří váš domov. Dále unikátní dekorační svícny, jež se stanou středobodem každého prostoru a zajímavé interiérové doplňky, které dodají Vašemu bydlení elegantní nádech.

Jesmonite - kouzlo eco-friendly tvoření

Ve světě designu a ručních prací se čas od času objeví materiál, který změní zaběhnuté postupy a otevře nové tvůrčí možnosti. Takovým objevem je bezesporu Jesmonite, eco-friendly pryskyřice, která si získává srdce tvůrčích lidí po celém světě.

Jesmonite se často označuje jako eko-pryskyřice, unikátní dvousložkový materiál. Skládá se z akrylové tekutiny na vodní bázi a minerálního základu. Tyto dvě složky se při tvorbě pečlivě míchají v přesně stanoveném poměru, čímž vzniká hmota s nespočtem možností využití.

Co činí Jesmonite tak výjimečným? Především jeho šetrnost k životnímu prostředí. Na rozdíl od tradičních pryskyřic, které mohou být toxické a obtížně likvidovatelné, je Jesmonite založeno na vodní bázi a neobsahuje žádná rozpouštědla a VOC na akrylové bázi. To znamená, že případné přebytky lze bez obav rozmýt a vypustit do odpadu, ovšem tuto možnost nevyužíváme. Zbytky hmoty, které nestihnou zcela ztvrdnout, rozdrtíme na malé kousky a později je využijeme pro vytvoření populárního terrazzo efektu. Tímto způsobem se prakticky eliminuje odpad a podporuje kreativní recyklace.

Nejčastěji tvoříme z typu AC100, tato základní hmota po vytvrzení získává jemně bílou barvu a na dotek je příjemně hladká. Její velkou předností je snadná obarvitelnost pomocí speciálních pigmentů, díky čemuž můžeme vytvořit prakticky jakýkoliv odstín dle naší představy.

Na trhu se nachází ještě typ Jesmonite AC730. Tento typ hmoty je navržen tak, aby imitoval různé druhy kamene. Po správné povrchové úpravě vynikne struktura připomínající přírodní kámen, což otevírá zcela nové možnosti v oblasti dekorací a uměleckých předmětů. Výrobky z tohoto typu plánujeme do konce roku zařadit také do nabídky.

Jesmonite představuje revoluci v kreativním světě. Spojuje v sobě ekologický přístup, všestrannost a estetickou krásu. Tento materiál jsme si doslova zamilovali, nabízí opravdu neomezené možnosti pro naše projekty. Od drobných dekorací přes nádoby na svíčky až po větší designové doplňky.

Původ Jesmonite

Od filmových kulis po Váš interiér - fascinující cesta Jesmonite

Představte si materiál, který je lehký, ale odolný jako kámen. Materiál, který dokáže proměnit Vaše sny v realitu, ať už sníte o filmu nebo o dokonalém domově. Takový je Jesmonite – britský zázrak, který už více než tři desetiletí tiše obohacuje svět kreativity.

Zrodil se ve Velké Británii jako odvážný nápad nahradit těžký beton něčím lehčím, ale stejně impozantním. A co se stalo dál? Jesmonite si našel cestu do světa, o kterém se jeho tvůrcům ani nesnilo. Představte si obrovské kulisy ve filmových studiích – ano, i ty mohou být z této hmoty. Nebo se přeneste do divadla, kde scéna ožívá díky lehkým, ale působivým dekoracím. Ale to není vše! Umělci po celém světě objevili v Jesmonite spřízněnou duši. Velkolepé nástěnné dekorace, které nepřetíží Vaše zdi. A teď se Jesmonite vydává na svou dosud nejodvážnější misi – dobýt domovy. Designéři tento materiál proměňují v zajímavé doplňky pro interiér, různé květináče, mísy, tácky a mnoho dalších. Tak co říkáte, necháte i Vy Jesmonite, aby vdechl nový život vašemu domovu?

Kde najdete Jesmonite u nás?

Velká část naši nabídky se rozšířila o výrobky z Jesmonite. Hmotu využíváme na tvorbu obalů pro naše sójové svíčky a různé malé doplňky do interiérů. Snažíme se, aby naše výrobky odrážely inspiraci přírodou, takže barev a tvarů se rozhodně nebojíme. Každý kousek vypráví svůj vlastní příběh, inspirovaný nekonečnou krásou okolního světa.

Novinky sledujte na Instagramu